Υλικά:
- 150ml ελαιόλαδο
- 100γρ. ζάχαρη
- 80ml πετιμέζι
- 20ml κονιάκ
- 1 κουταλάκι κανέλα
- ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
- 180ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι αμμωνία
- 500γρ. αλεύρι g.Ο.Χ.
- 30γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το πετιμέζι, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την αμμωνία και τη σόδα διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Αρχίζουμε σταδιακά να ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Τέλος προσθέτουμε το σουσάμι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ζύμωμα.
- Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε σε μπάλες των 20γρ. περίπου και πλάθουμε σε κουλουράκια. Μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και απολαμβάνουμε!
- Μπορούμε να αποθηκεύσουμε σε μπόλ.
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη