Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Τραγανά μουστοκούλουρα

30 Σεπτέμβριος, 2024

Υλικά:

  • 150ml ελαιόλαδο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 80ml πετιμέζι
  • 20ml κονιάκ
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 180ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι αμμωνία
  • 500γρ. αλεύρι g.Ο.Χ.
  • 30γρ. σουσάμι καβουρδισμένο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το πετιμέζι, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε την αμμωνία και τη σόδα διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  3. Αρχίζουμε σταδιακά να ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Τέλος προσθέτουμε το σουσάμι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ζύμωμα.
  4. Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  5. Χωρίζουμε σε μπάλες των 20γρ. περίπου και πλάθουμε σε κουλουράκια. Μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και απολαμβάνουμε!
  8. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε σε μπόλ.

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store