Τραγανή πανσέτα στο φούρνο
Υλικά
- 1 κιλό πανσέτα ολόκληρη χωρίς δέρμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για μαρινάδα
- 150ml κόκκινο κρασί
- 30ml πετιμέζι ή μία κουταλιά μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 80ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1/2 κουταλάκι θυμάρι
- 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
- Πλένουμε την πανσέτα και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια, αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
- Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την μαρινάδα και αδειάζουμε γύρω από την πανσέτα. Προσοχή, η επιφάνεια θα πρέπει να είναι στεγνή για να γίνει τραγανή.
- Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ρίχνουμε στο ταψί μισή κούπα νερό και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
- Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μισή ώρα μέχρι να ξεροψηθεί.
- Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για 15 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!