Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Τραγανή πανσέτα στο φούρνο

23 Δεκέμβριος, 2021

Υλικά

  • 1 κιλό πανσέτα ολόκληρη χωρίς δέρμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για μαρινάδα
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 30ml πετιμέζι ή μία κουταλιά μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 80ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι
  • 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε την πανσέτα και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια, αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  2. Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την μαρινάδα και αδειάζουμε γύρω από την πανσέτα. Προσοχή, η επιφάνεια θα πρέπει να είναι στεγνή για να γίνει τραγανή.
  3. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
  4. Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Ρίχνουμε στο ταψί μισή κούπα νερό και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
  7. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μισή ώρα μέχρι να ξεροψηθεί.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για 15 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε.

 

 

Καλή επιτυχία!