Υλικά:
- 1 αρνίσια συκωταριά, έντερα και γλυκάδια
- 100ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα ή 2 σκελίδες ξερά
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό από δύο λεμόνια
Εκτέλεση:
- Αρχικά πλένουμε πάρα πολύ καλά την συκωταριά και όλα τα εντόσθια. Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε να σουρώσουν.
- Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα εντόσθια.
- Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα σκόρδα , τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να καλύψουμε τα υλικά.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1μιση ώρα, μέχρι να ψηθούν τα εντόσθια.
- Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αφήνουμε για 10 λεπτά να μελώσει και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη