Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Τσιτσανόπιτα

14 Αύγουστος, 2024

Υλικά:

  • 6 αυγά
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 200ml γάλα
  • 300γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 500γρ.  φέτα
  • 300γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • μια πρέζα αλάτι
  • πιπέρι

Για πασπάλισμα:

  • φρυγανιά τριμμένη

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τη φέτα και το ανθότυρο θρυμματισμένα και ανακατεύουμε.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με φρυγανιά, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ρίχνουμε στην επιφάνεια ελάχιστη ακόμα τριμμένη φρυγανιά.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.
  6. Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει εντελώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store