Υλικά:
- 6 αυγά
- 100ml ελαιόλαδο
- 200γρ. γιαούρτι
- 200ml γάλα
- 300γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 500γρ. φέτα
- 300γρ. φρέσκο ανθότυρο
- μια πρέζα αλάτι
- πιπέρι
Για πασπάλισμα:
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα.
- Προσθέτουμε τη φέτα και το ανθότυρο θρυμματισμένα και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με φρυγανιά, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ρίχνουμε στην επιφάνεια ελάχιστη ακόμα τριμμένη φρυγανιά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.
- Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει εντελώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη