Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Τζατζίκι από αβοκάντο

03 Ιούλιος, 2023

Το γιαούρτι αποτελεί μια αγαπημένη κρεμώδη τροφή, υψηλής θρεπτικής αξίας, η οποία παράγεται από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση. Έχει απαλή υφή με ελαφρώς όξινο άρωμα, οφειλόμενη στο γαλακτικό οξύ που περιέχει, μπορεί δε να παραχθεί από γάλα αγελάδας, προβάτου ή και βούβαλου. Το αβοκάντο (Percea americana) από την πλευρά του είναι τροπικό φρούτο με καταγωγή από το νότιο Μεξικό, με το δέντρο παραγωγής του να ονομάζεται και βουτυρόδενδρο εξαιτίας της υφής της σάρκας του καρπού. 

Το πάντρεμα των δύο αυτών υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόντων, σε μια αγαπημένη συνταγή, σίγουρα θα σας ενθουσιάσει, ενώ η δροσιστική υφή του τζατζικιού και η πλούσια αλλά και ελαφριά σύστασή του, θα σας κάνει να το λατρέψετε ως καλοκαιρινό deep ή συνοδευτικό πολλών κύριων πιάτων.

Υλικά

  • 400 γρ. αβοκάντο ώριμα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 αγγούρι τριμμένο
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ξύδι λευκό
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά πλένουμε και τρίβουμε το αγγούρι με φλοιό, αλατίζουμε ελαφριά και αφήνουμε σε ένα σουρωτό να βγάλει τα υγρά του πιέζοντας κατά διαστήματα.
  2. Αδειάζουμε το αβοκάντο σε ένα μπολ και λειώνουμε  με ένα πιρούνι.
  3. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, το σκόρδο τριμμένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Αφήνουμε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες και απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store