Το γιαούρτι αποτελεί μια αγαπημένη κρεμώδη τροφή, υψηλής θρεπτικής αξίας, η οποία παράγεται από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση. Έχει απαλή υφή με ελαφρώς όξινο άρωμα, οφειλόμενη στο γαλακτικό οξύ που περιέχει, μπορεί δε να παραχθεί από γάλα αγελάδας, προβάτου ή και βούβαλου. Το αβοκάντο (Percea americana) από την πλευρά του είναι τροπικό φρούτο με καταγωγή από το νότιο Μεξικό, με το δέντρο παραγωγής του να ονομάζεται και βουτυρόδενδρο εξαιτίας της υφής της σάρκας του καρπού.
Το πάντρεμα των δύο αυτών υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόντων, σε μια αγαπημένη συνταγή, σίγουρα θα σας ενθουσιάσει, ενώ η δροσιστική υφή του τζατζικιού και η πλούσια αλλά και ελαφριά σύστασή του, θα σας κάνει να το λατρέψετε ως καλοκαιρινό deep ή συνοδευτικό πολλών κύριων πιάτων.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης