Υλικά:
- 1/2 μπρόκολο
- 1/2 κουνουπίδι
- 4 λευκά μανιτάρια
- 1 γλυκοπατάτα
- 2 πατάτες μέτριες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 πράσα (το λευκό μέρος)
- 2 ντομάτες ή 8 ντοματίνια
- 150 ml ελαιόλαδο
- 100 ml άσπρο κρασί
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά πλένουμε τα λαχανικά πολύ καλά. Κόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα, την γλυκοπατάτα και τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες, το κρεμμύδι και τα πράσα κομμένα σε φέτες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί και προσθέτουμε την ρίγανη, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και αδειάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε μισή κούπα νερό και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 25 λεπτά.
- Αφού περάσει ο χρόνος ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία
Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης