Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χειμωνιάτικο μπριάμ

12 Μάρτιος, 2024

Υλικά:

  • 1/2 μπρόκολο
  • 1/2 κουνουπίδι
  • 4 λευκά μανιτάρια
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 πράσα (το λευκό μέρος)
  • 2 ντομάτες ή 8 ντοματίνια
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml άσπρο κρασί
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά πλένουμε τα λαχανικά πολύ καλά. Κόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα, την γλυκοπατάτα και τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες, το κρεμμύδι και τα πράσα κομμένα σε φέτες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  3. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί και προσθέτουμε την ρίγανη, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και αδειάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε μισή κούπα νερό και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 25 λεπτά.
  6. Αφού περάσει ο χρόνος ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία

Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store