Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κρασιού

05 Δεκέμβριος, 2023

Οι προτάσεις για την αξιοποίηση του χοιρινού είναι κυριολεκτικά αμέτρητες και ιδανικές να πρωταγωνιστήσουν τόσο στο καθημερινό ή κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι, όσο και στο γιορτινό, καθώς μικρές έξυπνες πινελιές, όπως η σάλτσα κρασιού, που σας προτείνουμε στη συγκεκριμένη συνταγή, το απογειώνουν αισθητικά και κυρίως γευστικά.

Υλικά

  • 400-500γρ. ψαρονέφρι
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 40ml κονιάκ ή ρακόμελο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 100 ml μαυροδάφνη
  • 100ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 30γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά στεγνώνουμε το ψαρονέφρι με απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με αλεύρι από όλες τις πλευρές.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα και να θωρακίσουμε τα υγρά του. Όταν είναι έτοιμο μεταφέρουμε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε φέτες, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, το κόκκινο ξηρό κρασί, το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Αλατίζουμε ελαφριά.
  6. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το ψαρονέφρι και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά.
  7. Τα τελευταία 5 λεπτά ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο πάνω στο ψαρονέφρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά ακόμα.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το ψαρονέφρι σκεπασμένο με ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί για 5 λεπτά μέχρι να ηρεμήσει.
  9. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και σερβίρουμε με τα λαχανικά και την σάλτσα.
  10. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου: Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store