Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινές μπουκιές με κρασί και σύκα

17 Σεπτέμβριος, 2024

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 6 φρέσκα σύκα
  • ½ κουταλάκι θυμάρι ή ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και ανακατεύουμε ώσπου να πάρει  χρώμα και να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μέτρια κομμάτια και ανακατεύουμε.
  4. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Αλατίζουμε και προσθέτουμε μία κούπα ζεστό νερό.
  6. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τα σύκα κομμένα στα τέσσερα και το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store