Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 100γρ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 150ml κόκκινο κρασί
- 6 φρέσκα σύκα
- ½ κουταλάκι θυμάρι ή ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και ανακατεύουμε ώσπου να πάρει χρώμα και να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μέτρια κομμάτια και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε μία κούπα ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα σύκα κομμένα στα τέσσερα και το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη