Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινή σπάλα στη λαδόκολλα

12 Μάρτιος, 2024

Υλικά:

  • 1,5 κιλό χοιρινή σπάλα
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 300ml μαύρη μπύρα
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 20ml καφέ espresso
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι μέλι ή πετιμέζι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το ταψί

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 πατάτες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 200γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά πλένουμε την χοιρινή σπάλα και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές και μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την μπύρα, την μουστάρδα, τον καφέ, το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
  3. Περιχύνουμε το χοιρινό και κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
  4. Την επόμενη μέρα αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου 30 λεπτά να έρθει σε φυσιολογική θερμοκρασία.
  5. Απλώνουμε πάνω στο πάγκο ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο και πάνω αντικολλητικό χαρτί.
  6. Βάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα σκόρδα ολόκληρα.
  7. Τοποθετούμε πάνω το χοιρινό και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  8. Κλείνουμε πολύ καλά σε πακέτο και μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή μία γάστρα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 2 ώρες.
  10. Αφού έχει περάσει ο χρόνος, ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε την γραβιέρα σε μεγάλα κομμάτια, ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  11. Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store