Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κομμάτια
- 100ml ελαιόλαδο
- 100ml λευκό κρασί
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 κουταλάκι μέλι
- χυμό από δύο πορτοκάλια
- φλούδα ενός πορτοκαλιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τις χοιρινές μπούκες και προσθέτουμε μία κούπα νερό.
- Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Όταν έχει απορροφήσει όλο το υγρό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τις φλούδες πορτοκαλιού με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Μέσα στον χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε το μέλι και τη μουστάρδα, περιχύνουμε το χοιρινό και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη