Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι

24 Ιανουάριος, 2025

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κομμάτια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • χυμό από δύο πορτοκάλια
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τις  χοιρινές μπούκες και προσθέτουμε μία κούπα νερό.
  2. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Όταν έχει απορροφήσει όλο το υγρό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Προσθέτουμε τις φλούδες πορτοκαλιού με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Μέσα στον χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε το μέλι και τη μουστάρδα, περιχύνουμε το χοιρινό και ανακατεύουμε.
  7. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store