Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινό αργομαγειρεμένο στην κατσαρόλα

29 Οκτώβριος, 2024

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 200ml κόκκινο κρασί ξηρό
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 200γρ. ψιλοκομμένη τομάτα
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανo
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουταλιά πετιμέζι ή 1 μέλι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά, πλένουμε το χοιρινό και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε απ' όλες τις πλευρές με το αλεύρι.
  2. Σε μία μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια χοιρινού απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Προσθέτουμε τα καρότα και την ψιλοκομμένη τομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Βάζουμε το δεντρολίβανο, τοn μαϊντανό, τη ρίγανη, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε δύο κούπες ζεστό νερό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και μαγειρεύουμε με κλειστή την κατσαρόλα, για περίπου 1,5 ώρα.
  8. Παρατηρούμε αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος να προσθέσουμε ελάχιστο νερό.
  9. 10 λεπτά πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε το πετιμέζι.
  10. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να μελώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε ιδανικά με πουρέ πατάτας.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store