Υλικά:
Για την μαρινάδα:
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 20ml μέλι
- ½ κουταλάκι ρίγανη
- χυμό από ένα λεμόνι
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Για γέμιση:
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 4 φέτες καπνιστή μπριζόλα
- 150γρ. φέτα
Για το μαγείρεμα:
- 50ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 καρότα
- 150ml λευκό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
- Θα πρέπει να ενημερώσουμε τον κρεοπώλη ότι θέλουμε να φτιάξουμε ρόλο ώστε να μας ανοίξει το κομμάτι κατάλληλα.
- Πλένουμε το χοιρινό και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και απλώνουμε με τα χέρια πάνω στο χοιρινό και από τις δυο πλευρές.
- Στρώνουμε στη μέση του χοιρινού τις φέτες καπνιστής μπριζόλας και στη συνέχεια απλώνουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια.
- Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρόλο και δένουμε με σπάγκο ή περνάμε στο ειδικό δίχτυ.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές, ώστε να θωρακίσει τα υγρά του.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και μισή κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή πουρέ πατάτας.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία