Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινό γεμιστό με φέτα

22 Απρίλιος, 2024

Υλικά:

  • 1,5 κιλό χοιρινό λαιμό ή μπούτι χωρίς κόκκαλο

Για την μαρινάδα:

  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 20ml μέλι
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για γέμιση:

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 4 φέτες καπνιστή μπριζόλα
  • 150γρ. φέτα

Για το μαγείρεμα:

  • 50ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 καρότα
  • 150ml λευκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση:

  1. Θα πρέπει να ενημερώσουμε τον κρεοπώλη ότι θέλουμε να φτιάξουμε ρόλο ώστε να μας ανοίξει το κομμάτι κατάλληλα.
  2. Πλένουμε το χοιρινό και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και απλώνουμε με τα χέρια πάνω στο χοιρινό και από τις δυο πλευρές.
  4. Στρώνουμε στη μέση του χοιρινού τις φέτες καπνιστής μπριζόλας και στη συνέχεια απλώνουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια.
  5. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρόλο και δένουμε με σπάγκο ή περνάμε στο ειδικό δίχτυ.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές, ώστε να θωρακίσει τα υγρά του.
  7. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  8. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και μισή κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
  10. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  11. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.
  12. Μπορούμε να σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή πουρέ πατάτας.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store