Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινό κοκκινιστό με πένες και κρέμα φέτας

05 Φεβρουάριος, 2025

Υλικά:

  • 700γρ. χοιρινό σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 400γρ. τριμμένη τομάτα
  • ½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400γρ. πένες

Για την κρέμα φέτας:

  • 150γρ. φέτα
  • 5 κουταλιές γάλα
  • πιπέρι
  • ξερή ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια από το χοιρινό.
  2. Σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  5. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Ρίχνουμε τις τομάτες, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε μια κούπα ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό.
  7. Μαγειρεύουμε με κλειστή την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα. Παρακολουθούμε κατά διαστήματα εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε με λίγο νερό.
  8. Τέλος, βράζουμε τις πένες σε αρκετό αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία και σουρώνουμε.
  9. Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά για να δέσουν οι πένες με την σάλτσα.
  10. Εντωμεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα φέτας: σε ένα multi βάζουμε τη φέτα, το γάλα, το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  11. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τις πένες με το χοιρινό και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα φέτας.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store