Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινό λεμονάτο με χυλοπίτες

27 Ιούλιος, 2023

Οι χυλοπίτες είναι ένα είδος παραδοσιακού ζυμαρικού που χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική κουζίνα. Συνδυάζεται με πληθώρα υλικών και κυρίως με ζυμαρικά όπως οι χυλοπίτες. Υπάρχει όμως ένα μυστικό για να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο η γεύση τους, που τη χαρίζουν τα φρέσκα υλικά, αυγά και γάλα.   

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 πράσα το λευκό μέρος
  • 100 ml άσπρο κρασί
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 400 γρ. χυλοπίτες

Εκτέλεση

  1. Σε μία χύτρα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια το χοιρινό μέχρι να κάνουν κρουστά και απ’ τις δύο πλευρές.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα πράσα ψιλοκομμένα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μία κούπα ζεστό νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 50 λεπτά.
  5. Μέσα στο χυμό λεμονιού διαλύουμε την μουστάρδα, ανοίγουμε την κατσαρόλα ρίχνουμε την ρίγανη και περιχύνουμε το χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 περίπου λεπτά.
  6. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνουμε και ραντίζουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο.
  7. Σερβίρουμε σε ένα πιάτα τις χυλοπίτες με κομμάτια χοιρινό και μπόλικη σάλτσα.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store