Αποδεδειγμένα, το χοιρινό είναι το αγαπημένο κρέας των ελληνικών νοικοκυριών. Είναι το κρέας με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο αν και είναι παρεξηγημένο από πολλούς λαούς και θρησκείες. Πρωταγωνιστεί σε απίστευτη μεγάλη λίστα φαγητών της ελληνικής κουζίνας. Αποτελεί τη βάση για ένα γρήγορο σνακ, το απολαμβάνουμε ως κιμά στο περίφημο παστίτσιο, μουσακά ή με μακαρόνια, στα κάρβουνα, στο φούρνο, στο τηγάνι ή στη γάστρα.
Το χοιρινό λεμονάτο στη γάστρα είναι ένα πιάτο σε τραπεζώματα και γιορτινές εκδηλώσεις. Από τη μια η γάστρα ως μαγειρικό σκεύος, καταφέρνει πετυχημένα να κάνει το φαγητό μας λουκούμι και να αναδείξει τα αρώματα και τις γεύσεις με τον αργό ρυθμό που ψήνει το φαγητό. Στη γάστρα δεν χρειάζεται να ανακατεύεις τα υλικά συνέχεια και είναι ιδανικό σκεύος για κρέατα όταν θέλουμε να είναι ζουμερά.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης