Τα μαγειρευτά της κατσαρόλας αποτελούν την πλέον αγαπημένη και εμβληματική κατηγορία φαγητών της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και είναι ίσως ακριβώς αυτή η δημοφιλία τους ο πιθανός λόγος που τονίζουμε το σκεύος παρασκευής, πράγμα που δεν συμβαίνει για παράδειγμα με το τηγάνι ή το ταψί, για τα τηγανητά και τα ψητά αντιστοίχως.
Από τα τσικάλια των παλαιότερων εποχών, έως τις σύγχρονες χύτρες ταχύτητος και από τα κάθε είδους όστρακα, που φιλοξενούσαν τα πρώτα μαγειρέματα του ανθρώπου έως τα μεταγενέστερα πήλινα και τα σύγχρονα ανοξείδωτα σκεύη, το φαγητό που βγαίνει από τα σπλάχνα της φιλόξενης κατσαρόλας είναι ένα comfort food, καθώς συνήθως τρώγεται ζεστό, προσφέρεται για επικές "βούτες" στα πεντανόστιμα ζουμάκια του -άλλωστε μην ξεχνάτε ότι η μαεστρία του μαγειρευτού συμπυκνώνεται στη φράση "έμεινε με το λαδάκι του"- και βέβαια συγκεντρώνει στην ταυτότητά του τα εκλεκτότερα υλικά όχι μόνο της εποχής αλλά και της περιοχής.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης