Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό σπάλα ή λαιμό Κιλελέρ ''Θησαυροί της Ελλάδας''
- 1 κιλό φρέσκο λάχανο ή τουρσί ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1 κουτάλια πελτέ
- 1 κουτάλια γλυκιά πάπρικα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το λάχανο από τα χαλασμένα φύλλα και ψιλοκόβουμε. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε τουρσί θα ψιλοκόψουμε και θα στραγγίξουμε πολύ καλά να φύγει το υγρό.
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το χοιρινό κομμένο σε μέτριες μερίδες. Θωρακίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε το λάχανο και τα καρότα κομμένα σε φέτες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τον πελτέ και την πάπρικα και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσουμε το φαγητό.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί το χοιρινό.
- Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καυτερή πιπεριά θα την βάλουμε 10 λεπτά πριν είναι έτοιμο το φαγητό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης