Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινό με λάχανο Θράκης

09 Νοέμβριος, 2021

Υλικά

1 κιλό χοιρινό σπάλα ή λαιμό Κιλελέρ ''Θησαυροί της Ελλάδας''

1 κιλό φρέσκο λάχανο ή τουρσί ψιλοκομμένο

1 ξερό κρεμμύδι

2 καρότα

1 κουτάλια πελτέ

1 κουτάλια γλυκιά πάπρικα

100 ml ελαιόλαδο

1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το λάχανο από τα χαλασμένα φύλλα και ψιλοκόβουμε. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε τουρσί θα ψιλοκόψουμε και θα στραγγίξουμε πολύ καλά να φύγει το υγρό.

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το χοιρινό κομμένο σε μέτριες μερίδες. Θωρακίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα σε μέτρια θερμοκρασία.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το λάχανο και τα καρότα κομμένα σε φέτες και  ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τον πελτέ και την πάπρικα και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.

Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσουμε το φαγητό.

Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε  για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί το χοιρινό.

Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καυτερή πιπεριά θα την βάλουμε 10 λεπτά πριν είναι έτοιμο το φαγητό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης