Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινό με μανταρίνι

11 Ιανουάριος, 2024

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 150ml άσπρο κρασί
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 4 μανταρίνια
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και κρατάμε τον χυμό. Μεταφέρουμε τα φλούδια σε μία μικρή κατσαρόλα και συμπληρώνουμε με αρκετό νερό. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. Αδειάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
  2. Αφού σουρώσουμε τα φλούδια από τα μανταρίνια, βάζουμε σε ένα multi και πολτοποιούμε. Κρατάμε στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα στη συνταγή.
  3. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια το χοιρινό από όλες τις πλευρές μέχρι να κάνει κρούστα.
  4. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες μαζί με το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσουν.
  5. Ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Βάζουμε τα πολτοποιημένα μανταρίνια, τα φύλλα δάφνης και μία κούπα ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  7. Τέλος, προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό από τα μανταρίνια που έχουμε κρατήσει. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι ή πουρέ.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store