Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 100ml ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 150ml άσπρο κρασί
- 4 φύλλα δάφνης
- 4 μανταρίνια
- 1 κουταλάκι μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και κρατάμε τον χυμό. Μεταφέρουμε τα φλούδια σε μία μικρή κατσαρόλα και συμπληρώνουμε με αρκετό νερό. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. Αδειάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
- Αφού σουρώσουμε τα φλούδια από τα μανταρίνια, βάζουμε σε ένα multi και πολτοποιούμε. Κρατάμε στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα στη συνταγή.
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια το χοιρινό από όλες τις πλευρές μέχρι να κάνει κρούστα.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες μαζί με το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσουν.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Βάζουμε τα πολτοποιημένα μανταρίνια, τα φύλλα δάφνης και μία κούπα ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Τέλος, προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό από τα μανταρίνια που έχουμε κρατήσει. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι ή πουρέ.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης