Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινό με μπύρα στην κατσαρόλα

21 Οκτώβριος, 2025

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες (σπάλα ή μπούτι)
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 330ml μπύρα
  • Χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις χοιρινές μπριζόλες και αφήνουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά. Μόλις ροδίσουν, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
  3. Επαναφέρουμε τις μπριζόλες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  4. Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το χυμό πορτοκαλιού, τη φλούδα και αλάτι, πιπέρι.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μαγειρεύουμε για 1 έως 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και να δέσει η σάλτσα.
  7. Στο τέλος, προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  8. Ιδανικά σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store