Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες (σπάλα ή μπούτι)
- 100ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 330ml μπύρα
- Χυμό από μισό πορτοκάλι
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 κούπα ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις χοιρινές μπριζόλες και αφήνουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά. Μόλις ροδίσουν, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
- Επαναφέρουμε τις μπριζόλες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το χυμό πορτοκαλιού, τη φλούδα και αλάτι, πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μαγειρεύουμε για 1 έως 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και να δέσει η σάλτσα.
- Στο τέλος, προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ιδανικά σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη