Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο

30 Σεπτέμβριος, 2021

Στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, στο Μοσχοχώρι του ιστορικού Δήμου Κιλελέρ, παράγονται τα ονομαστά χοιρινά της Φάρμας Ξηρομερίτη. 

Μια οικογενειακή επιχείρηση με ιστορική διαδρομή 55 ετών, στην εκτροφή και εμπορία χοιρινού κρέατος, ανώτερης ποιότητας, η οποία έχει διατηρήσει τις παραδοσιακές – πατρογονικές ράτσες χοιρινών, τηρώντας τα πιο σύγχρονα αυστηρά Ευρωπαϊκά πρότυπα και τους κανόνες ευζωίας, με αποκλειστική διατροφή από δημητριακά (σιτάρι και κριθάρι) του Θεσσαλικού κάμπου και με μηδενική χρήση αντιβιοτικών.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η ιδιαίτερη γεύση των χοιρινών Μοσχοχωρίου Κιλελέρ, που διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα χοιρινά και θα σας θυμίσει γευστικές απολαύσεις  του παρελθόντος.

 

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα Κιλελέρ «Θησαυροί της Ελλάδας»
  • 1 κιλό πατάτες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 30γρ. βούτυρο πρόβειο
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το χοιρινό και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την μισή ρίγανη. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μία κούπα νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  3. Εντωμεταξύ, κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη ρίγανη.
  4. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τις πατάτες γύρω από το χοιρινό.
  5. Ρίχνουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια σε διάφορα σημεία πάνω στο κρέας και στις πατάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1,5 ώρα ακόμα.
  6. Αν χρειαστεί γυρνάμε το χοιρινό και από την άλλη πλευρά ώστε να πάρει χρώμα, 10 λεπτά πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιών.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store