Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινό με σταφύλια στο φούρνο

24 Σεπτέμβριος, 2025

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμός ή σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 500γρ. σταφύλια λευκά χωρίς κουκούτσια
  • 4 πατάτες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150ml λευκό κρασί
  • ⅓ κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τα 50ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε  το χοιρινό από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τη ρίγανη.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τη  μουστάρδα και το μέλι και ανακατεύουμε.
  6. Αδειάζουμε το χοιρινό σε ένα ταψί ή σε γάστρα, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί.
  7. Προσθέτουμε τα σταφύλια, τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μία κούπα νερό.
  8. Ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και  οι πατάτες.
  9. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store