Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινό με χυλοπίτες

22 Ιούλιος, 2024

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε μέτριες μερίδες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 400γρ. ψιλοκομμένη τομάτα
  • ½ κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι
  • ½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400γρ.  χυλοπίτες

Για το σερβίρισμα:

  • τριμμένη γραβιέρα

 

Εκτέλεση:

  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια από το χοιρινό.
  2. Σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
  5. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Ρίχνουμε τις τομάτες και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Βάζουμε μια κούπα ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό.
  8. Μαγειρεύουμε με κλειστή την κατσαρόλα για περίπου 1,5 ώρα. Παρακολουθούμε κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε με λίγο νερό.
  9. Τέλος, βράζουμε τις χυλοπίτες σε αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία και σουρώνουμε.
  10. Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν οι χυλοπίτες με την σάλτσα.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με αρκετό τριμμένο τυρί, κομμάτια χοιρινό και μπόλικη σάλτσα.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store