Ποιος είπε ότι το πασχαλινό τραπέζι πρέπει να περιλαμβάνει μόνο πιάτα με αρνάκι ή κατσικάκι; Ποιος είπε πως όσοι δεν αγαπούν τα συγκεκριμένα κρέατα και το πατροπαράδοτο σουβλιστό αρνί, δεν μπορούν να απολαύσουν εξίσου το μοσχαράκι, το χοιρινό ή ακόμα και το κοτόπουλό τους, μαγειρεμένα σε παραραδοσιακές ή πιο μοντέρνες εκδοχές; Για να μην σας πω ότι ακόμα κι αν είστε fan του οβελία, του κοκορετσιού και της μαγειρίτσας, το πασχαλινό σας εδεσματολόγιο, εάν θέλετε να σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να περιλαμβάνει και μία τουλάχιστον συνταγή με χοιρινό. Αν το καλοσκεφθείτε μάλιστα, θα συνειδητοποιήσετε ότι το χοιρινό κοντοσούβλι αποτελεί σχεδόν κλασσικό πασχαλινό έδεσμα, σε ρόλο θα λέγαμε πρωταγωνιστή για πολλές ελληνικές οικογένειες! Εξίσου αγαπημένη και ασφαλής επιλογή το χοιρινό στην λαδόκολλα, το οποίο είτε στην εκδοχή του εξοχικού, με ποικιλία λαχανικών και μυρωδικών, είτε στην εκδοχή του κλέφτικου, με μπόλικα τυράκια και πατατούλες, θα κλέψει τις καρδιές των συνδαιτημόνων του τραπεζιού της Λαμπρής.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης