Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χοιρινό στη λαδόκολλα

23 Μάρτιος, 2022

Ποιος είπε ότι το πασχαλινό τραπέζι πρέπει να περιλαμβάνει μόνο πιάτα με αρνάκι ή κατσικάκι; Ποιος είπε πως όσοι δεν αγαπούν τα συγκεκριμένα κρέατα και το πατροπαράδοτο σουβλιστό αρνί, δεν μπορούν να απολαύσουν εξίσου το μοσχαράκι, το χοιρινό ή ακόμα και το κοτόπουλό τους, μαγειρεμένα σε παραραδοσιακές ή πιο μοντέρνες εκδοχές; Για να μην σας πω ότι ακόμα κι αν είστε fan του οβελία, του κοκορετσιού και της μαγειρίτσας, το πασχαλινό σας εδεσματολόγιο, εάν θέλετε να σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να περιλαμβάνει και μία τουλάχιστον συνταγή με χοιρινό. Αν το καλοσκεφθείτε μάλιστα, θα συνειδητοποιήσετε ότι το χοιρινό κοντοσούβλι αποτελεί σχεδόν κλασσικό πασχαλινό έδεσμα, σε ρόλο θα λέγαμε πρωταγωνιστή για πολλές ελληνικές οικογένειες! Εξίσου αγαπημένη και ασφαλής επιλογή το χοιρινό στην λαδόκολλα, το οποίο είτε στην εκδοχή του εξοχικού, με ποικιλία λαχανικών και μυρωδικών, είτε στην εκδοχή του κλέφτικου, με μπόλικα τυράκια και πατατούλες, θα κλέψει τις καρδιές των συνδαιτημόνων του τραπεζιού της Λαμπρής.

 

 

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα ή μπούτι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 4 πατάτες
  • 1 ντομάτα
  • 200γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
  • 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 50ml άσπρο κρασί
  • ½  κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τα κομμάτια του χοιρινού. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, τις πιπεριές και την ντομάτα κομμένες σε φέτες.
  2. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
  3. Σε ένα ταψί τοποθετούμε σταυρωτά δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και πάνω δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
  4. Μεταφέρουμε στη μέση το χοιρινό με τα λαχανικά, διπλώνουμε καλά σε πακέτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
  5. Την τελευταία μισή ώρα ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε την γραβιέρα κομμένη σε χοντρά κομμάτια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστό.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store