Ο συνδυασμός των θαλασσινών με ζυμαρικά αποτελεί ένα ανυπέρβλητο σε νοστιμιά πάντρεμα υλικών, που μπορεί να έχει άπειρες παραλλαγές, όσες και ο αριθμός των θαλασσινών πολλαπλασιαζόμενος επί των αμέτρητων ειδών ζυμαρικών που δύναται να χρησιμοποιηθούν. Τι να πρωτοαναφέρουμε! Την διάσημη αστακομακαρονάδα με το κλασσικό spaghetti, τα linguini με γαρίδες και όστρακα, το κριθαράκι με καλαμαράκια, το κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι ή τις ταλιατέλες με θαλασσινά και τα μαύρα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς; Το χταπόδι, ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης συνταγής που είμαστε βέβαιοι ότι θα λατρέψετε, είναι μαλάκιο της τάξης Οκτώποδες, που περιλαμβάνει περίπου 300 διαφορετικά είδη, τα οποία ανήκουν στην ομοταξία Κεφαλόποδα, μαζί με τα καλαμαράκια και τις σουπιές. Το χταπόδι διαθέτει δύο μάτια και ένα ράμφος, τοποθετημένο στο κεντρικό σημείο μεταξύ των πλοκαμιών του. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα γνωρίσματα των χταποδιών αποτελεί η εκτόξευση μελανιού, αλλά και η μοναδική ικανότητά τους να προσαρμόζονται στον περιβάλλοντα χώρο τους, προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τους θηρευτές τους, καθώς και το γεγονός ότι το μαλακό σώμα τους μπορεί να αλλάξει γρήγορα σχήμα, επιτρέποντάς τους να περάσουν μέσα από μικρά ανοίγματα.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης