Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χυλοπίτες με λουκάνικο και σάλτσα ντομάτας

02 Δεκέμβριος, 2025

Υλικά:

  • 400γρ. χυλοπίτες
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 100γρ. κόκκινο κρασί
  • 400γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ½ κουταλάκι  ρίγανη
  • ½ κουταλάκι πάπρικα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Κεφαλοτύρι ή γραβιέρα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε, ώστε να βγάλει τα αρώματά του. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ρίγανη, την πάπρικα και τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  5. Εντωμεταξύ, βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
  6. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, με κεφαλοτύρι ή γραβιέρα.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store