Υλικά:
- 400γρ. χυλοπίτες
- 4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά πελτέ
- 100γρ. κόκκινο κρασί
- 400γρ. ντομάτα κονκασέ
- ½ κουταλάκι ρίγανη
- ½ κουταλάκι πάπρικα
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε, ώστε να βγάλει τα αρώματά του. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ρίγανη, την πάπρικα και τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, με κεφαλοτύρι ή γραβιέρα.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη