Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ζελέ καρπούζι

03 Ιούλιος, 2023

Το ζελέ από καρπούζι αποτελεί την τέλεια συνταγή για το πιο δροσερό και ελαφρύ γλυκό, που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς κανένα δισταγμό όλο το καλοκαίρι! Τα ζελέ είναι επιδόρπια που δεν έχουν χάσει τη δημοτικότητά τους εδώ και πολλά χρόνια, καθώς όχι μόνο σερβίρονται σε χώρους εστίασης ανά τον κόσμο, αλλά διαπρέπουν και στην οικιακή ζαχαροπλαστική με τις μαμάδες να απολαμβάνουν την παρασκευή τους, εμπλουτίζοντάς τα με κάθε είδους φρούτα που τους δίνουν εντυπωσιακή εμφάνιση, μοναδική γεύση και τα καθιστούν ένα από τα πιο υγιεινά γλυκίσματα για ολόκληρη την οικογένεια.

 

Υλικά

  • 600 γρ. καρπούζι καθαρισμένο
  • 150 ml νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. ζελατίνη

 

Εκτέλεση

  1. Αφού έχουμε καθαρίσει το καρπούζι από τα κουκούτσια, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα πολυμηχάνημα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και αλέθουμε πολύ καλά.
  3. Στη συνέχεια περνάμε από ένα σουρωτό και κρατάμε τον χυμό.
  4. Μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Λίγο πριν φτάσει σε βρασμό αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σε κρύο νερό βουτάμε τις ζελατίνες και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε καλά με τα χέρια μας και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Μοιράζομαι το ζελέ σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσουν.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store