Ζυμαρικά με κρέμα γραβιέρας και καπνιστή πανσέτα είναι ένα φαγητό που θέλουμε να το απολαύσουμε μια φορά την εβδομάδα. Είναι ένας συνδυασμός γεύσεων τριών ποιοτικών και μοναδικών υλικών. Η γραβιέρα, ένα από τα δημοφιλή και ποιοτικά τυριά της Ελλάδας, είναι γνωστός ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής της με αγνά συστατικά και τη μοναδική ευχάριστη γεύση της. Η καπνιστή χοιρινή πανσέτα από διαλεκτό κρέας χαρακτηρίζεται από το πλούσιο άρωμα των μπαχαρικών και το κάπνισμα της από ξύλα.
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 20 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. καπνιστή πανσέτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
Για την κρέμα γραβιέρα:
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 30 ml γάλα
- 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο γράφει η συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
- Στη μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τα τυριά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την σκελίδα το σκόρδο ολόκληρη.
- Ανακατεύουμε για λίγο και αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε την καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κομμάτια και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Για να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε μία πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα γραβιέρας και αραδιάζουμε την καπνιστή πανσέτα.
- Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης