Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ζυμαρικά με κρέμα γραβιέρα και καπνιστή πανσέτα

05 Μάιος, 2023

Ζυμαρικά με κρέμα γραβιέρας και καπνιστή πανσέτα είναι ένα φαγητό που θέλουμε να το απολαύσουμε μια φορά την εβδομάδα. Είναι ένας συνδυασμός γεύσεων τριών ποιοτικών και μοναδικών υλικών. Η γραβιέρα, ένα από τα δημοφιλή και ποιοτικά τυριά της Ελλάδας, είναι γνωστός ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής της με αγνά συστατικά και τη μοναδική ευχάριστη γεύση της. Η καπνιστή χοιρινή πανσέτα από διαλεκτό κρέας χαρακτηρίζεται από το πλούσιο άρωμα των μπαχαρικών και το κάπνισμα της από ξύλα. 

 

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. καπνιστή πανσέτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο

 

Για την κρέμα γραβιέρα:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 30 ml γάλα
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο γράφει η συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
  2. Στη μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τα τυριά.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κρατάμε στην άκρη.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την σκελίδα το σκόρδο ολόκληρη.
  5. Ανακατεύουμε για λίγο και αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε την καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κομμάτια και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  6. Για να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε μία πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα γραβιέρας και αραδιάζουμε την καπνιστή πανσέτα.
  7. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.

 

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store