Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Βεκρής - Ρακόμελο Αμοργού

02 Απρίλιος, 2021

Έτσι λοιπόν, παρ’ότι η «σκούφια» του ρακόμελου κρατάει από Κρήτη, πολλοί κάτοικοι των Κυκλάδων το χρησιμοποιούσαν παλαιότερα είτε ως κέρασμα και σύμβολο φιλοξενίας, είτε για όταν τους πονούσε ο λαιμός, καθώς τις περισσότερες φορές σερβίρεται και πίνεται ζεστό. Ακόμα και σήμερα, κάποιοι το πίνουν σαν ηδύποτο, λικέρ, καθώς είναι πολύ γλυκό και αρωματικό. Αυτή ακριβώς ήταν και η έμπνευση του Αντώνη Βεκρή για να παράξει το Αμόργιον Ρακόμελο, ένα αλκοολούχο Αμοργιανό ρακόμελο που λειτουργεί σαν βραστάρι (γιατροσόφι).

Τα τελευταία 20 χρόνια ο Αντώνης Βεκρής διαθέτει την ποτοποιία «Αμοργός», όπου παράγει το Αμόργιον Ρακόμελο παραδοσιακά, με ρακί, μέλι και οχτώ βότανα που ευδοκιμούν στο νησί. Το Αμόργιον Ρακόμελο είναι το πρώτο εμφιαλωμένο ρακόμελο που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι πέρα από την ασύγκριτη γεύση και τη μοναδική του ποιότητα που διακρίνει το Αμόργιον Ρακόμελο, ο κύριος Βεκρής έχει φροντίσει να το κατοχυρώσει με διεθνή πατέντα και σύμφωνα με αυτήν, μέχρι το 2023, κανένας ποτοποιός στον κόσμο δεν μπορεί να το παρασκευάσει!

Μπορείτε να βρείτε Ρακόμελο Αμοργού 500 ml στα ράφια των Super Market Κρητικός με την ειδική σήμανση «Θησαυροί της Ελλάδος», κάθε μέρα στη γειτονιά σας και online