Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Γυπαράκης - Τυροκομικά Χανίων

03 Αύγουστος, 2022

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 η οικογένεια Γυπαράκη έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική της ιστορία στο χώρο της τυροκομίας.
Ο κος Ανδρέας ξεκίνησε να τυροκομεί αρχικά για την οικογένειά του και στη συνέχεια για συγγενείς και φίλους στο Μιτάτο (μικρό κατάλυμα στο βουνό που λειτουργούσε σαν τυροκομείο) της οικογένειας.

Την τέχνη και τα μυστικά της τυροκόμησης έμαθε και στους γιους του Σήφη και Πέτρο. Μαζί, πατέρας και γιοι έφτιαξαν ένα μικρό τυροκομείο και ξεκίνησαν δειλά δειλά αλλά με όρεξη και μεράκι να παράγουν τα τυροκομικά προϊόντα τους για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αγοράς. Σήμερα, η επιχείρηση έχοντας σιγά σιγά αναπτυχθεί και εξελιχθεί σε μια τυροκομική μονάδα 3.000 τ.μ., λειτουργεί επενδύοντας στη σύγχρονη τεχνολογία, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις συνταγές των ντόπιων τυροκόμων, πάντα με γνώμονα την παράδοση, τις αγνές πρώτες ύλες και τον σεβασμό στον καταναλωτή.

Σκληρό τυρί, από αγνό αιγοπρόβειο γάλα, τουλάχιστον 3μηνης ωρίμανσης. Πλούσια γεύση με όλα τα χαρακτηριστικά που του δίνει η πλούσια διατροφή των ζώων στην περιοχή του Χωριού Ασή Γωνιά.
Εξτρα χαρακτηριστικό το κάπνισμα που του δίνει μια ιδιαιτερότητα με αποτέλεσμα να έχει φανατικούς φίλους.

Μπορείτε να βρείτε τυροκομικά είδη από τη εταιρεία ΓΡΥΠΑΡΑΚΗΣ στα ψυγεία του Super Market Κρητικός, με την ειδική σήμανση «Θησαυροί της Ελλάδας» και online, κάθε μέρα δίπλα σας!