Ο Γεώργιος Ηλιάκης ίδρυσε το 1974 ένα μικρό τυροκομείο στο Κάτω Μαλλάκι Ρεθύμνου για να μπορεί να κάνει την τυροκόμηση του γάλακτος που παραγόταν από τα ζώα του. Από τότε είχε το όραμα να δημιουργήσει μία νέα κτηνοτροφική μονάδα κι ένα σύγχρονο τυροκομείο, παρασκευάζοντας προϊόντα σύμφωνα με την παράδοση. Σήμερα, η επιχείρηση έχει περάσει στον γιο του, Κωνσταντίνο Ηλιάκη. Η γραβιέρα που παρασκευάζεται, φτιάχνεται αποκλειστικά από πρόβειο γάλα και πρέπει να ωριμάσει κάτω από ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Σημαντικός παράγοντας για την ανάδειξη της γεύσης είναι ο χρόνος ωρίμανσης, η εποχή της συλλογής του γάλακτος καθώς και η περιοχή στην οποία τρέφονται τα ζώα. Μετά από 12 μήνες η γραβιέρα αποκτά μια πιο μεστή και ελαφρώς πικάντικη γεύση, με πλούσιο άρωμα αγνού γάλακτος.
Μπορείτε να βρείτε τη Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ ώριμη παραγωγής Ηλιάκη στα ψυγεία των Super Market Κρητικός, με την ειδική σήμανση «Θησαυροί της Ελλάδας», κάθε μέρα στη γειτονιά σας και online