Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ηλίας Κανάκης - Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Καλαμάτας ΠΟΠ

12 Μάρτιος, 2021

Το ελαιόλαδο ή αλλιώς το «χρυσό υγρό» κατά τον Όμηρο, θεωρείται το συστατικό θεμέλιο της μεσογειακής διατροφής και ένα από τα κατ’ εξοχήν φυσικά προϊόντα για τα οποία είναι περίφημος ο τόπος μας. Μάλιστα, η Ελλάδα θεωρείται η τρίτη ελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο μετά την Ισπανία και την Ιταλία.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βγαίνει από το ελαιοτριβείο, χωρίς επεξεργασία και με οξύτητα κάτω από 0,8%.Το κλίμα και το έδαφος της Μεσσηνίας την καθιστούν ιδανικό μέρος για την καλλιέργεια της ελιάς, για αυτό και δεν είναι να απορεί κανείς γιατί τα πρώτα λιμάνια που ασχολήθηκαν με το εμπόριο του ελαιόλαδου και την εξαγωγή του στην Ευρώπη ήταν αυτά της Κορώνης και της Μεθώνης.

Το 1999 ο Ηλίας Κανάκης ίδρυσε μία σύγχρονη, αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακή, οικογενειακή επιχείρηση στο χωριό Παππούλια της Μεσσηνίας. Η επιχείρηση ασχολείται κατά κύριο λόγο με την καλλιέργεια, την παραγωγή, την τυποποίηση και την εξαγωγή του φημισμένου εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», βάζοντας έτσι το δικό του λιθαράκι στην πλούσια ιστορία του τόπου. Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας προέρχεται από την Α’ ποιότητας ποικιλία ελιάς “ΚΟΡΩΝΕΪΚΗ”, που ευδοκιμεί στις μοναδικές εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και εγγυάται οξύτητα που δεν υπερβαίνει το 0,3%.

Μπορείτε να βρείτε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Καλαμάτας ΠΟΠ στα Super Market Κρητικός, στο ράφι με την ειδική σήμανση «Θησαυροί της Ελλάδας», κάθε μέρα στη γειτονιά σας και online.