Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Καλανδαρίδης - Σημαντρινό Τσαντίλας Χαλκιδικής

15 Σεπτέμβριος, 2021

Τυρί από φρέσκο ντόπιο 100% κατσικίσιο γάλα, παστεριωμένο, παρασκευασμένο με τον παραδοσιακό τρόπο της τσαντίλας που χαρίζει στο τυρί μας πλούσια γεύση.

To 1950 o Στέφανος Καλανδαρίδης προερχόμενος από οικογένεια προσφύγων με βαθιές ρίζες και μακρά παράδοση στην γαλακτοκομεία αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί στον τομέα τις τυροκομίας.

Σε δύσκολες συνθήκες, και με έντονη την επιθυμία για την προβολή της οικογενειακής παράδοσης, ξεκινά σε ένα μικρό εργοστάσιο που στεγάζετε σε κτήριο μέσα στο χωριό των Σημάντρων, στην Χαλκιδική, περιοχή γνωστή σε όλους μας για την άριστη ποιοτητά του γάλακτος. Εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ταχύτερη εισκώμιση της πρώτης ύλης, την άμεση επεξεργασία, και την σωστή συνεργασία, με ισχυρούς δεσμούς με τους κτηνοτρόφους που συνεργάστηκε και συνεχίζει, η επιχείρηση, να συνεργάζεται μέχρι και σήμερα.

Τα πρώτα χρόνια η εταιρία επικεντρώνεται στην παραγωγή φέτας. Λίγα χρόνια αργότερα το μικρό κτήριο οπού λειτουργούσε το τυροκομείο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες τις επιχείρησης που συνεχώς αυξάνονται. Έτσι το 2007 ο Αθανάσιος Κάλανδαρίδης μεταφέρει την εταιρία σε νέες ιδιόκτητες υπερσύγχρονές εγκαταστάσεις στον χώρο που λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Το νέο πλέον εργοστάσιο εξοπλίζετε με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα αγορασμένα από ευρωπαϊκές χώρες και ξεκινάει η παραγωγή σε βιομηχανικό πλέον επίπεδο τηρώντας τους κανόνες υγιεινής (ISO 22000:2005 και σύστημα Διαχειρησης Υγιεινής Ασφαλείας HACCP) αλλά με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο και τις συνταγές που φέραμε μαζί μας από Καππαδοκία. Έτσι νέα προϊόντα μπαίνουν στην εμβέλεια με το κασέρι να θυμίζει σε όσους δοκιμάζουν την παραδοσιακή γεύση και την γνήσια μυρωδιά.

Το κατσικίσιο και το πιπεράτο τυρί να ξεχωρίζουν από την ιδιαίτερη γεύση τους. Το κεφαλοτύρι για το λαχταριστό του σαγανάκι, το γιαούρτι για την ελαφριά όξινη γεύση του, και τα τυριά τυρογάλακτος που αν και με λιγότερα λιπαρά δεν στερούνται σε γεύση. Τέλος πρέπει να αναφερθεί, πως για την παραγωγή των παραπάνω προϊόντων χρησιμοποιείται μόνο πρόβειο και γίδινο γάλα, καθώς η επιχείρηση από την έναρξη της μέχρι και σήμερα δεν χρησιμοποιεί άλλου είδος σκευάσματα η αγελαδινό γάλα.

Μπορείτε να βρείτε το Σημαντρινό Τσαντίλας Χαλκιδικής από την εταιρεία Καλανδαρίδη στα Super Market Κρητικός στο ράφι με την ειδική σήμανση «Θησαυροί της Ελλάδος», κάθε μέρα στη γειτονιά σας και online.