Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Φάρμα Αλεξανδράκη - Κουνέλι & Πετεινός Ρεθύμνου

04 Μάρτιος, 2021

Στην Ελλάδα υπάρχει ένα μέρος που συνδυάζει αναγεννησιακά στοιχεία, ενετικά κάστρα, όμορφες παραλίες, λίμνες, φαράγγια, αρχιτεκτονικούς θησαυρούς, παλιά αρχοντικά, γραφικά καλντερίμια, παραδοσιακή τσικουδιά και Α’ ποιότητας κρεατικά! Το μαγευτικό αυτό μέρος, για πολλούς ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα, ακούει στο όνομα Ρέθυμνο. Το Ρέθυμνο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά, βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού, ενώ λέγεται ότι είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας Ρίθυμνας!

H Κρήτη είναι γνωστή για την ιστορία της και τον μινωικό πολιτισμό της, αλλά και για την απαράμιλλη κουζίνα της! Η κρητική κουζίνα αποτελεί πρότυπο μεσογειακής διατροφής, με αφθονία σε προϊόντα όπως το λάδι, το κρασί, τα τυροκομικά, αλλά και τα κρεατικά της.

Το κουνελίσιο κρέας και ο κόκορας ή αλλιώς ο πετεινός, όπως τον λένε οι Κρητικοί, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κρητική κουζίνα. Στα παλαιότερα χρόνια μάλιστα, πολλές οικογένειες εξέτρεφαν τα δικά τους πουλερικά και κουνέλια για προσωπική κατανάλωση. Μία τέτοια οικογένεια είναι και η οικογένεια Αλεξανδράκη, η οποία το 1999 ίδρυσε τη Φάρμα Αλεξανδράκη.

Η Φάρμα Αλεξανδράκη βρίσκεται στο νομό Ρεθύμνου, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στο μοναστήρι Αμαρίου. Φημίζεται για το κουνέλι και τον πετεινό Ρεθύμνου, ενώ η εξαιρετική τους γεύση οφείλεται στη διατροφή, στο πόσιμο νερό από τοπική πηγή, στο ορεινό μικροκλίμα της περιοχής του Ψηλορείτη, στην ευζωία των ζώων, καθώς ζουν σε αραιούς πληθυσμούς ανά στάβλο, αλλά και στον οικογενειακό χαρακτήρα της επιχείρησης, ο οποίος επιτρέπει την ασφαλή διαλογή των ζώων από τα πρώτα κιόλας στάδια, τον νεοσσό, μέχρι το τελικό προϊόν.

Μπορείτε να βρείτε Πετεινό & Κουνέλι Ρεθύμνου της Φάρμας Αλεξανδράκη στα ψυγεία των Super Market Κρητικός, με την ειδική σήμανση «Θησαυροί της Ελλάδας», και online.