Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Καντζιώρας Βασίλης - Λαζάνια Τριπόλεως

10 Μάρτιος, 2021

Η Τρίπολη ή αλλιώς Τριπολιτσά ή Ντιπολιτσά όπως την έλεγαν στα παλαιότερα χρόνια, απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, βρίσκεται στην καρδιά της Πελοποννήσου και είναι γνωστή για πολλά πράγματα όπως για το φυσικό της τοπίο, για το άστατο κλίμα της, για τις πατάτες, τα κρεατικά της, αλλά για τους λάτρεις των ζυμαρικών, πρωτίστως για τα χειροποίητα ζυμαρικά της!

Στο 3ο χλμ Εθνικής Οδού Τρίπολης-Σπάρτης, λίγο πιο έξω απο την αρκαδική πρωτεύουσα, το εργαστήριο μιας οικογένειας έχει γράψει τη δική του ιστορία στα παραδοσιακά διατροφικά προϊόντα. Τέσσερις άνθρωποι, ο Χρήστος Δρακόπουλος, ο Φώτης Αυγέρης και τα δύο αδέλφια Σπύρος και Κώστας Καντζιώρας, συγκρότησαν το 1978 την εταιρεία ζυμαρικών «Μαίναλο». Η εταιρεία παράγει παραδοσιακά προϊόντα με τα πλέον αγνά υλικά και με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση. Στην αρχή η εταιρεία εστίαζε στην παραγωγή φύλλου κρούστας και κανταϊφιού, όμως στην πορεία τα ζυμαρικά είναι αυτά που έκαναν τον «Μαίναλο» γνωστό και περιζήτητο.

Η κατ’οίκον παρασκευή ζυμαρικών και οι παραδοσιακές συνταγές ζυμαρικών από τις νοικοκυρές της Τρίπολης αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής ιστορίας της γι’αυτό και έχουν επιζήσει μέχρι σήμερα. Τα χειροποίητα ζυμαρικά της Τρίπολης φτιάχνονται με τα πιο εκλεκτά υλικά της Αρκαδικής γης και σεβασμό στην πατροπαράδοτη συνταγή, που εναρμονίζεται με την υγιεινή διατροφή και εξασφαλίζει αξεπέραστα αυθεντική γεύση.

Τα λαζάνια από τον «Μαίναλο» περιέχουν αυγά, γάλα και σιμιγδάλι ψιλό. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι μόνο για τα λαζάνια και τις χυλοπίτες χρησιμοποιείται το ίδιο καλούπι στο εργαστήριο της εταιρείας. Άλλα προϊόντα που παρασκευάζονται εκεί είναι: ξινός τραχανάς, γλυκός τραχανάς, χιλοπιτάκι, βίδες, κους κους και κριθαράκι.

Μπορείτε να βρείτε τα Λαζάνια Τριπόλεως του Βασίλη Καντζιώρα στα Super Market Κρητικός, στο ράφι με την ειδική σήμανση «Θησαυροί της Ελλάδας», κάθε μέρα στη γειτονιά σας και online.