Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Λουκάτος - Τεντούρα Πατρών

09 Ιούλιος, 2021

Η λέξη τεντούρα προέρχεται από τη γαλλική λέξη teint που σημαίνει «βαμμένο» ή και τη λέξη teinture που σημαίνει «βαφή». Σύμφωνα με την παράδοση, η προέλευση της τεντούρας τοποθετείται στον 15ο αιώνα, την εποχή της Ενετοκρατίας. Τότε οι Πατρινοί αναφέρονταν στην τεντούρα και ως «μοσχοβολήθρα», καθώς είχε έντονο άρωμα και πινόταν συνήθως σαν χωνευτικό λικέρ. 

Η ποτοποιεία Λουκάτου A.Ε. ιδρύθηκε από τους αδελφούς Λουκάτου το 1962 και ήταν από τις πρώτες ποτοποιείες στην Πάτρα και στην Ελλάδα γενικότερα. Τα πρώτά προϊόντα που παρήγαγαν οι αδερφοί Λουκάτου ήταν το ούζο, το brandy και η τεντούρα.

Σήμερα, η εταιρεία έχει περάσει στα χέρια της δεύτερης γενιάς που συνεχίζει την παραγωγή των πατροπαράδοτων συνταγών, αλλά και την παραγωγή νέων και καινοτόμων αλκοολούχων ποτών και λικέρ και φυσικά την παραγωγή ποιοτικών κρασιών όπως η Μαυροδάφνη και το Μοσχάτο Πατρών. 

Η Πάτρα θεωρείται η χώρα της λατρείας του Διονύσου, του Θεού της συγκομιδής των σταφυλιών και του κρασιού. Σήμερα η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδα, με 300.000 κατοίκους, στην περιοχή της Αχαΐας. Είναι ένα μέρος εύφορης γης που έχει παράδοση στον χώρο της οινοποιίας και ποτοποιίας. Μάλιστα, τους δυο τελευταίους αιώνες είναι η γενέτειρα πολλών παγκοσμίου φήμης ποτοποιών.

Διατηρώντας παράδοση 50 χρόνων στη διαδικασία και την τεχνική της απόσταξης, η εταιρεία δίνει έμφαση στη συνεχή ανάπτυξη και στην εκμάθηση νέων τεχνικών στην παραγωγή, με σκοπό την εδραίωση και την επέκταση της τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια αγορά.

Τα προϊόντα της εταιρείας Λουκάτος εξάγονται σε Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία, Μέση Ανατολή, Ελβετία αλλά και σε αρκετές χώρες της Ε.Ε. όπως στη Γερμανία, την Αγγλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Κύπρο.

Μπορείτε να βρείτε Τεντούρα Πατρών από την εταιρεία Λουκάτος στα Super Market Κρητικός στο ράφι με την ειδική σήμανση «Θησαυροί της Ελλάδος», κάθε μέρα στη γειτονιά σας και online.