Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μουτεβελής - Χωριάτικα Λουκάνικα Καλαμάτας

01 Αύγουστος, 2022

H επιχείρηση ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ δημιουργήθηκε και δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα. Το πρώτο εργαστήριο ιδρύθηκε το 1982 στο χωριό Αρφαρά Μεσσηνίας , λίγο έξω απ’ την Καλαμάτα , απ΄το Γεώργιο και τη Γεωργία Μουτεβελή. Εκεί έφτιαχναν λουκάνικα και παστό με την αυθεντική χωριάτικη συνταγή του τόπου τους. Στη συνέχεια ακολούθησε τα χνάρια τους και ο γιος Ευάγγελος ο οποίος δεν άλλαξε τίποτα από την αυθεντική συνταγή των γονιών του. Το 2010 το εργαστήριο μεταφέρθηκε στις νέες σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας αναβαθμίζοντας την παραγωγική διαδικασία για ακόμα υψηλότερο ποιοτικό επίπεδο.

Το χωριάτικο παστό (Σύγκλινο) παρασκευάζεται από διαλεκτά κομμάτια φρέσκου χοιρινού κρέατος μαζί με ό,τι πιο αγνό έχει να προσφέρει η μεσσηνιακή γη -θρούμπι, πορτοκάλι, κρασί, ελαιόλαδο και εκλεκτά μπαχαρικά τα οποία δίνουν ιδιαίτερη γεύση στο προϊόν. Στην συνέχεια το προϊόν καπνίζεται με ξύλο οξιάς και αποκτά το άρωμα και τη νοστιμιά της γνήσιας, σπιτικής, Καλαματιανής συνταγής.
Καταπληκτικός μεζές για συνοδεία κρασιού και τσίπουρου.

Το Λουκάνικο Καλαμάτας παρασκευάζεται από διαλεκτά κομμάτια φρέσκου χοιρινού κρέατος, ό,τι πιο αγνό έχει να προσφέρει η μεσσηνιακή γη -θρούμπι, πορτοκάλι, κρασί, ελαιόλαδο και εκλεκτά μπαχαρικά που δίνουν ιδιαίτερη γεύση στο προϊόν. Στην συνέχεια το προϊόν καπνίζεται με ξύλο οξιάς και αποκτά το άρωμα και τη νοστιμιά της γνήσιας, σπιτικής, Καλαματιανής συνταγής.Τρώγεται ψημένο. Η φλούδα πορτοκαλιού ισορροπεί όμορφα με το μείγμα μπαχαρικών αφήνοντας πορτοκαλένια σπιρτάδα και καπνιστή ένταση στην επίγευση.
Δοκιμάστε τα με γίγαντες ή ρεβίθια στον φούρνο.

Μπορείτε να βρείτε τo χωριάτικο λουκάνικό από τη εταιρεία ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ στα ψυγεία του Super Market Κρητικός, με την ειδική σήμανση «Θησαυροί της Ελλάδας» και online, κάθε μέρα δίπλα σας!