Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ντακόλιας - Φέτα Λυκουριάς

19 Μάρτιος, 2021

Η φέτα Καλαβρύτων φημίζεται τόσο για τη συμπαγή υφή, την πιπεράτη γεύση όσο και για την πλούσια επίγευση της, είναι από τις πιο δημοφιλείς της ελληνικής αγοράς και ταυτόχρονα ένα προϊόν που στηρίζει σημαντικά την τοπική αγροτική οικονομία.

Τα Καλάβρυτα στο νομό Αχαΐας είναι μία ιδιαίτερα όμορφη κωμόπολη με καταπράσινα βοσκοτόπια, ιδανικό κλίμα, αξιοθέατα, πανέμορφη φύση, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστή για την οδοντωτή σιδηροδρομική γραμμή, αλλά και τα μοναδικά ντόπια προϊόντα και τις συνταγές που μας χαρίζουν. Τα όσπρια, τα χειροποίητα ζυμαρικά, τα άριστης ποιότητας κρέατα και το γάλα και κατ’ επέκταση τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, καθώς και τα γλυκά του κουταλιού κάνουν τα Καλάβρυτα μια κορυφαία γαστρονομική επιλογή. Ωστόσο, το ενδιαφέρον μονοπωλούν η εξαίσια φέτα, το ανθότυρο και η πολύ αγαπημένη φορμαέλα τους.

Στην Λυκουρία Καλαβρύτων, το τελευταίο μεγάλο χωριό, στην νότια ορεινή Αχαΐα, λίγο ψηλότερα από τις πηγές του Λάδωνα, ο Παναγιώτης Ντακόλιας διατηρεί το παραδοσιακό του τυροκομείο. Κτηνοτρόφος της υπαίθρου ο ίδιος, συλλέγει το γάλα αποκλειστικά από την τοπική κοινότητα το οποίο επεξεργάζεται σε μία εγκατάσταση κρυμμένη σε μια μαγική τοποθεσία μπροστά στις πηγές του Λάδωνα ποταμού. Στη μικρή αλλά σύγχρονη και πεντακάθαρη μονάδα του τυροκομείου, ο Παναγιώτης Ντακόλιας παράγει τη δική του μαλακή και πικάντικη φέτα.
Μπορείτε να βρείτε την Φέτα Λυκουριάς Καλαβρύτων Ντακόλιας στα ψυγεία των Super Market Κρητικός, με την ειδική σήμανση «Θησαυροί της Ελλάδας», κάθε μέρα στη γειτονιά σας και online