Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σταθοπούλου - Γλυκό Κουταλιού κεράσι Έδεσσας

08 Ιούλιος, 2021

Από τα πιο παραδοσιακά και αγαπημένα ελληνικά γλυκά είναι αναμφίβολα τα γλυκά κουταλιού. Λέγονται έτσι γιατί προσφέρονταν μέσα σε ένα μεγάλο μπολάκι με πολλά κουτάλια, κάτι που μέχρι και σήμερα θεωρείται παραδοσιακή χειρονομία φιλοξενίας. Σε όλη την Ελλάδα παράγονται μοναδικά γλυκά με αυθεντικές γεύσεις και αρώματα.

Τα γλυκά του κουταλιού παρασκευάζονται σχεδόν όπως και οι μαρμελάδες, με την διαφορά ότι τα φρούτα διατηρούνται συνήθως ολόκληρα και τραγανά και βράζονται για ώρες ή και ημέρες σε χαμηλή φωτιά, ώστε να γίνει το σιρόπι.

Γενικά χρειάζεται αρκετός χρόνος και περίσσια υπομονή, σύμφωνα με τους γνώστες, για να γίνουν τα γλυκά  του κουταλιού, γι’ αυτό και από τα παλαιά χρόνια θεωρείτο εργασία των γυναικών. Οι μανάδες έδειχναν τις συνταγές στις κόρες τους και εκείνες στις δικές τους και έτσι η γνώση έχει μεταφερθεί μέχρι και σήμερα αναλλοίωτη.

Τα βασικά συστατικά του γλυκού του κουταλιού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι συνήθως φρούτα όπως το βύσσινο, το κυδώνι, το κεράσι, το περγαμόντο, το σύκο, αλλά και λαχανικά, όπως η ντομάτα, το μελιτζανάκι, το καρότο και το κολοκύθι και άνθη, όπως το τριαντάφυλλο και η κιτρομηλιά.

Η Βασιλική Σταθοπούλου παράγει με μεράκι στην Ηράκλεια Γοργοποτάμου μια μεγάλη ποικιλία γλυκών του κουταλιού, συλλέγοντας με φροντίδα τα καλύτερα φρούτα που διαθέτει η ελληνική γη από τους τοπικούς παραγωγούς. Η επιχείρηση της ξεκίνησε το 2002 με τα πρώτα προϊόντα να είναι τα γλυκά κουταλιού και οι μαρμελάδες που αρχικά προορίζονταν αποκλειστικά για μια επιχείρηση ντελικατέσεν. 

Όλα τα γλυκά του κουταλιού της κυρίας Σταθοπούλου παρασκευάζονται χωρίς συντηρητικά και πρόσθετες ύλες μόνο με φρούτα, ζάχαρη και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο την παράδοση, την αυθεντικότητα και την πλούσια γεύση τους.

Μπορείτε να βρείτε Γλυκό του Κουταλιού Κεράσι Έδεσσας 450 γρ. στα Super Market Κρητικός στο ράφι με την ειδική σήμανση «Θησαυροί της Ελλάδος» και online, κάθε μέρα δίπλα σας!