Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Χιωτάκης- Σφακιανή Μαραθόπιτα ψημένη στην πέτρα

09 Ιούλιος, 2021

Η Κρήτη είναι γνωστή για πάρα πολλά πράγματα και η κουζίνα της αναμφισβήτητα είναι ένα από αυτά!

Στην εύφορη γη και στο κλίμα της χρωστάμε πολλά προϊόντα που πλέον έχουν μπει τόσο στα σπίτια μας όσο και στις καρδιές μας και δεν σταματάμε να τα προτιμάμε, από κρητικό ελαιόλαδο, θυμαρίσιο μέλι Κρήτης και ρακή, μέχρι τις παραδοσιακές της πίτες, τα λυχναράκια και τα καλιτσούνια της, η Κρήτη πρωταγωνιστεί τόσο στην ελληνική γαστρονομία όσο και στην ευρύτερη μεσογειακή κουζίνα.

Και η σύγχρονη κρητική διατροφή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παράδοση, αλλά και στα προϊόντα που παράγει η ελληνική γη. Για την εταιρεία ΧΙΩΤΑΚΗΣ η επιλογή των πρώτων υλών είναι το πιο σημαντικό. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τα βότανα της Κρήτης και τα τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα συνθέτουν αυθεντικές κρητικές συνταγές Α’ ποιότητας και γεύσης.
Η εταιρεία Χιωτάκης ξεκίνησε ως ένα μικρό αρτοποιείο το 1982. Σταδιακά, οι σφακιανές πίτες με την ιδιαιτερότητα τους κατάφεραν να «κατακτήσουν» όχι μόνο το νησί, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, μιας και το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται πάντα στα αγνά και παραδοσιακά υλικά της κρητικής γής.

Στις σφακιανές μαραθόπιτες τις περισσότερες φορές το φύλλο δεν ανοίγεται με πλάστη και η πίτα «ψήνεται» στο τηγάνι, χωρίς καθόλου λάδι. Η σφακιανόπιτα είναι μία πίτα λεπτή και μαλακή με γέμιση είτε μυζήθρα, είτε ξυνομυζήθρα, είτε φρέσκο ανθότυρο. Παλαιότερα δε στην Κρήτη τις έψηναν πάνω σε καυτές πέτρες, γι’αυτό και η εταιρεία, μένοντας πιστή στις βασικές αξίες της ντόπιας παράδοσης, συνεχίζει να εφαρμόζει αυτήν την πρακτική μέχρι και σήμερα. Επιπλέον, η εταιρεία Χιωτάκης εξελίσσεται με καινοτόμες πρακτικές στην παραγωγή προϊόντων ζύμης, ενώ έχει καταφέρει να «κλείσει» τη γεύση και την παράδοση του τόπου μας μέσα στις συσκευασίες των προϊόντων της.

Μπορείτε να βρείτε τη Σφακιανή Μαραθόπιτα ψημένη στην πέτρα από την εταιρεία Χιωτάκης στα ψυγεία του Super Market Κρητικός, με την ειδική σήμανση «Θησαυροί της Ελλάδας» και online, κάθε μέρα δίπλα σας!