Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου, υπενθυμίζοντάς μας την αξία του αυγού ως βασικό συστατικό μιας ισχυρής και ισορροπημένης διατροφής.
Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 2014 από την International Egg Commission (IEC), για να αναδείξει τα πλεονεκτήματα αυτής της θρεπτικής τροφής και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εντάξουν το αυγό στη διατροφή τους.
Πρόκειται για μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ ταυτόχρονα περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α, D και Ε, σίδηρο, φώσφορο και πολλά άλλα ιχνοστοιχεία.
Αναμφίβολα, το αυγό αποτελεί μια από τις πιο ευέλικτες τροφές στην κουζίνα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αμέτρητες συνταγές, από το κλασικό scrambled μέχρι πιο σύνθετα πιάτα. Το γεγονός ότι συνδυάζει γεύση, θρεπτική αξία και οικονομία, το καθιστά ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, από το πρωινό μέχρι το βραδινό.
Αυτή η ημέρα λοιπόν είναι η τέλεια αφορμή να θυμηθούμε και να απολαύσουμε αυτή τη μικρή αλλά εξαιρετικά θρεπτική τροφή.
Απόλαυσε λοιπόν τα αγαπημένα σου αυγά, προσφέροντας ταυτόχρονα στον οργανισμό σου πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενέργεια και γεύση για μια πιο ισχυρή και υγιή ημέρα!