Γιουβέτσι ή γκιουβέτσι, φαγητό της Πολίτικης κουζίνας, συνήθως παρασκευάζεται από κρέας αρνί, βοδινό, κατσικίσιο, από κοτόπουλο ή θαλασσινά όπως γαρίδες μαζί με μικρά ζυμαρικά όπως κριθαράκι ή χυλοπίτες. Ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κουζίνας, ίσως το σημαντικότερο, έχει επηρεαστεί από την κουζίνα των Μικρασιατών που έφεραν μαζί τους αυτή την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.
Μάθε περισσότερα >Πίτες ή πιτάκια με τις όποιες παραλλαγές τους αποτελούν μια εύκολη γευστική διατροφή με αγνά υλικά. Με γέμιση χορταρικών, τυριών, μυζήθρας, αλλαντικών ή με ταχίνι με τις όποιες παραλλαγές ή διαφορές στην γεύση, οι πίτες είναι η αγαπημένη λιχουδιά και έχουν τη δική τους θέση σε καθημερινό, κυριακάτικο, γιορτινό τραπέζι ή μπουφέ.
Μάθε περισσότερα >Οι λαχανοντολμάδες είναι ένα γευστικότατο και απλούστατο φαγητό που λατρέψαμε από παιδιά. Οι κλασσικοί ντολμάδες της ελληνικής και Μικρασιάτικης κουζίνας με γέμιση που περιλαμβάνουν κιμά τυλιγμένων με λαχανόφυλλα τους βρίσκουμε με πολλές παραλλαγές. Δεν είναι και πολύ μπελαλίδικο φαγητό και εύκολα μπορείς να το φτιάξεις χωρίς πολύ κόπο.
Μάθε περισσότερα >