Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Αρνίσιο μπούτι με ρύζι και σταφίδες

16 Απρίλιος, 2025

Υλικά:

Για το αρνί:

  • 1,5 κιλό αρνίσιο μπούτι
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 καρότο τριμμένο
  • ½ κουταλάκι θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πρέζα τριμμένο μπαχάρι
  • 200ml λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το ρύζι:

  • 400γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 150γρ. σταφίδες ξανθές
  • 800ml ζωμό κοτόπουλο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε το αρνίσιο μπούτι και στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Στη συνέχεια βγάζουμε το αρνί σε μία πιατέλα.
  4. Στο ελαιόλαδο που έχει απομείνει στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Ρίχνουμε το καρότο, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και ανακατεύουμε.
  6. Ξαναβάζουμε το αρνί και γυρνάμε και απ’ τις δύο πλευρές καθώς αλατοπιπερώνουμε.
  7. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  8. Μεταφέρουμε το αρνί και τη σάλτσα σε μία γάστρα ή ταψί και ρίχνουμε μία κούπα ζεστό νερό. Κλείνουμε τη γάστρα ή σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 1μιση ώρα.
  10. Όταν είναι έτοιμο, ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε το ρύζι να απλωθεί παντού, προσθέτουμε τις σταφίδες και περιχύνουμε με το ζωμό.
  11. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  12. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τον φούρνο. Αφήνουμε για λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store