Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κοκκινιστό κοτόπουλο με τραχανότο

24 Ιανουάριος, 2025

Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 300γρ. τομάτες τριμμένες
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300γρ. γλυκός τραχανάς «Θησαυροί της Ελλάδας»
  • 1,5 λίτρο ζεστό νερό

Για το σερβίρισμα:

  • Τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι

 

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά πλένουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε στον πάτο της κατσαρόλας, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
  5. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα φύλλα δάφνης, αλατοπίπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  7. Αδειάζουμε σε μια γάστα ή σε ένα ταψί.
  8. Συμπληρώνουμε μία κούπα ζεστό νερό και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
  9. Αφού έχει ψηθεί το κοτόπουλο, περιχύνουμε τον τραχανά, συμπληρώνουμε με 2 κούπες νερό και διορθώνουμε το αλάτι.
  10. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
  11. Αφού είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθεί.
  12. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store