Μια καλοκαιρινή συνταγή, μπουκιά και συχώριο, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Είμαστε στο καλοκαίρι, σε μια εποχή που αφθονούν τα λαχανικά στους κήπους και μας καλούν να ετοιμάσουμε μια μεγάλη ποικιλία από απολαυστικά πιάτα. Αφράτοι κεφτέδες με τριμμένο κολοκύθι, μπόλικο δυόσμο, μαϊντανό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και τρίμματα ελληνικής φέτας. Κεφτέδες που γίνονται όνειρο, τραγανοί απ’ έξω και λουκούμι από μέσα. Σκέτο γλύκισμα! Νομίζεις ότι τρως το βασιλικότερο γεύμα του κόσμου.
Δημοφιλές ορεκτικό που συνοδεύονται με τηγανιτές πατάτες, τζατζίκι, σαλάτα, τηγανιτές μελιτζάνες και σάλτσα από ντομάτα. Μεζές που θα μπορείς να τον απολαύσεις οικογενειακά, με καλεσμένους και σε όλες τις ελληνικές ταβέρνες και ουζερί.
Υλικά
- 400γρ. κολοκύθια
- 100γρ. γλυκιά κολοκύθα (προαιρετικά)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 60γρ. αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 200γρ. φέτα ''Επιλογή μου''
- 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα κολοκύθια και την γλυκιά κολοκύθα στο χοντρό τρίφτη και αλατίζουμε. Αφήνουμε για λίγο σε ένα σουρωτό μέχρι να κατεβάσει τα υγρά και στη συνέχεια στύβουμε σε μία πετσέτα μέχρι να φύγουν εντελώς.
- Μεταφέρουμε σε ένα Μπολ και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, την ρίγανη, την φέτα, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να απορροφήσει το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο : Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη